HSP coaching vanuit het hart  
 

Effectieve coaching voor HSP bij "Hartsklank" 

Als je hoogsensitief bent, kan het zijn dat je het gevoel hebt dat je vastloopt. Je voelt je niet begrepen, je werk loopt niet lekker, of je voelt je uitgeput. In dat geval kan HSP coaching je helpen om in balans te komen. Wat kan HSP coaching je concreet opleveren? 

  • kennis: ben je hoogsensitief of niet? 
  • inzicht in jouw hoogsensitieve eigenschappen.
  • concrete handvatten om om te gaan met de 'lastige' eigenschappen.
  • kennis van, en waardering voor je mooie, krachtige hoogsensitieve kanten.
  • inzicht in je verleden door begrip van je 'systeem': uit welk gezin kom je, wat voor belangrijke levensgebeurtenissen heb je meegemaakt? Je ontdekt vanuit kennis en inzicht in al deze gebeurtenissen wat voor invloed dit op je had als hoogsensitief persoon. Hierdoor kun je het verleden 'in een ander licht' zien, en dit werkt vaak heel bevrijdend. Je zit er dan niet meer zo mijn huid en haar aan vast, maar voelt dat het 'lichter' is geworden.
  • begrip van jezelf in je werk: waarom voel je je wel of juist niet goed in je werk, en hoe kun je hiermee omgaan?
  • inzicht in jezelf en de relaties met je partner, kinderen en/of vrienden vanuit de kennis die je krijgt van je hoogsensitieve eigenschappen.
  • inzicht en concrete tips hoe je je hoogsensitieve kind optimaal kunt begeleiden.
  • kennis, inzicht en toepassing van het leven vanuit de hersenen ("mind") versus vanuit het gevoel (intuïtie).
  • besef en inzicht in wat essentieel is voor jouw leven en hierdoor meer veerkracht, balans en relativeringsvermogen.

Tot zover de opsomming, die nooit uitputtend is maar de rode draad van mijn coaching aardig weergeeft. Als je bij deze opsomming denkt: "Ja, dat zijn inderdaad mijn punten", dan kan coaching wellicht iets voor je betekenen. Hoogsensitieve personen die bij mij komen hebben vaak het gevoel dat ze 'niet goed genoeg' zijn. Meestal begrijp je zowel jezelf als de omgeving niet, en heb je het gevoel dat je niet echt 'past' in je omgeving. Het gevolg is vaak een levenslang gevoel van niet begrepen worden, eenzaamheid en het optreden van burn-out of overspannenheid. Soms weet je wel dat je hoogsensitief bent, maar is er nooit veel aandacht aan besteed, of werden je eigenschappen als HSP werden maar lastig gevonden door de omgeving.  Je zult merken dat je een nieuw zelfbewustzijn ontwikkelt, en een groter zelfvertrouwen krijgt als je je verdiept in je bijzondere temperament. Hierdoor leef je fijner, je voelt je beter en hebt veerkracht ontwikkeld voor perioden met tegenwind.  

Het is mijn missie om hoogsensitieve medemensen te coachen om zichzelf 'opnieuw uit te vinden'. Ik bied u met professionaliteit en met een warm hart het beste van mezelf. Zoals een cliënt het onlangs verwoordde: "Ik voel me door jou herkend en erkend". En dat is de kern: de HSP die zich erkend voelt en zichzelf gaat begrijpen en waarderen.

Foto door Caju Gomes van Unsplash

In de coaching maak ik veel gebruik van humor, omdat een zeer wijs mens ooit tegen me zei: "Je hoeft jezelf niet zó bloedserieus te nemen", als reactie toen ik in een fase in mijn leven zat dat ik alles zwaar en moeilijk vond. Deze wijsheid ben ik nooit vergeten en het is één van mijn kerneigenschappen als coach geworden. Ik hou ervan om te relativeren, vaak in het verlengde van de humor, en met een bepaalde nuchterheid naar het leven te kijken. Daardoor kan een gesprek diep gaan, maar met een knipoog, zodat we er nooit in verdrinken. Als je deze opmerking begrijpt, dan is de kans groot dat je hoogsensitief bent!

Dan komt er een enorme energie vrij, en word je een 'HSP 2.0', een hoogsensitief persoon die in balans is: met warmte voor zichzelf èn voor anderen, met kracht om door deze ons vaak wezensvreemde wereld te laveren, en met de balans om volop in het leven te staan, maar niet (meer) ten koste van jezelf!


Gratis professionele HSP test om je hoogsensitieve eigenschappen te ontdekken?

Doe de  HSP 3-in-1 Test van Instituut EszenzZ ©. Na het invullen van de test kun je zelf al goed inschatten of je veel hoogsensitieve eigenschappen bezit en of er sprake is van veel ervaren lasten. Als je hierover door wilt praten, kunt je uiteraard contact opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek, bel of app dan 06 4000 9993. Je krijgt dezelfde dag mijn reactie. De link naar de test vind je op de homepage.

Hier kun je een PDF-bestand van de HSP test downloaden en deze in alle rust en privacy invullen.
testvoorhspb.pdf (194.76KB)
Hier kun je een PDF-bestand van de HSP test downloaden en deze in alle rust en privacy invullen.
testvoorhspb.pdf (194.76KB)
E-mailen
Bellen
Map
Instagram